Det bästa fodret du kan ge dina fiskar är levande.
Hos mig ska Du alltid kunna köpa startkulturer av levande foder, till exempel moina (sötvattensloppor), grindalsmask, vinägermikro, vanlig mikro och vingdeformerade bananflugor.

Bananflugor

När det gäller banaflugeodling har jag hittat ett odlingssubstrat, som Du bara behöver röra ihop med litet vatten och några droppar äppelcidervinäger, direkt i odlingskärlet, så är det klart. Enklare kan det inte bli. Det är näringsriktigt ihopsatt, så att flugorna blir ett bra foder för fiskar. Dessutom har jag inte haft några problem med mögel sedan jag började använda substratet. Som ett extra plus luktar det äpple.

.

Det vanliga sättet att odla bananflugor finner du här.


Hoppstjärtar

Många som håller pilgiftsgrodor matar dem med hoppstjärtar. Två arter säljer jag. Mer om detta kommer.


Moina

Denna lilla sötvattenloppa liknar våra dafnier. Mer om detta kommer.


Grindalsmask

För den som vill prova ett bra foder till mindre fiskar kan jag rekommendera grindalsmask. Speciellt Dina Corydoras-malar kommer att älska Dig. Problemet har tidigare varit att hitta ett bra odlingssubstrat. Jag har provat jord, torv och skumgummi, men alltid slutat efter ett tag eftersom det har fungerat dåligt. Nu har jag hittat det perfekta odlingssubstratet. Lätt att sköta, håller fukten, ingen besvärande lukt, behöver bara sättas om en gång om året. Kom in och titta hur jag gör och köp en startkultur med mask och odlingssubstrat.

.

En länk till en artikel som beskriver hur man gör!

.

Nytt är en variant på denna mask som är lite större, vi kan kalla den XL. Den odlas på samma sätt. Viktmässigt är den nog tre gånger större än den normala.


Mikro

En liten nematod. Mer om detta kommer.


Vinägermikro

Till skillnad från Mikro så simmar denna. Mer om detta kommer.


Kom in i butiken och se!